Hitta Uppland på Alewalds

Onsdagen den 7 maj deltar Hitta Uppland i Alewalds temadag om vandring. Katja och Ylva berättar, visar bilder och ger bästa utflyktstipsen kl 18.45, men hela dagen är vikt åt vandring i butiken på Östra Ågatan 27 i Uppsala. Du får tips och hjälp och träffar erfarne guiden Bruno Hultstrand som svarar på frågor om vandringar betydligt längre bort än i Uppland…

Men Katja och Ylva fokuserar som vanligt på allt fantastiskt som finns att upptäcka på hemmaplan. Kom och få inspiration för vårens och sommarens utflykter!

Anmäl dig till föreläsningen på www.alewalds.se

Välkommen!

Publicerat i Föredrag, Utflykt | Stängt för kommentarer

Påskutflykter

OLYMPUS DIGITAL CAMERANär det blir påsk vaknar hela Uppland till liv! Konstrundor både här och var, påskcaféer, fågelskådning med guide vid Vendelsjön, tulpanarrangemang på Skokloster… Det är bara att välja och vraka! Ge dig ut på påskutflykt!

Och vitsipporna har redan börjat blomma, rekordtidigt!

Publicerat i Hitta Uppland | Stängt för kommentarer

Adventstider

Adventstiden närmar sig och med den många julmarknader på vackra platser runt om i Uppland. Under första adventshelgen kan du bland annat besöka julmarknaden i barockslottet Skokloster, julmarknaden i pittoreska småstaden Östhammar (med massor av fina pepparkakshus) och i den lilla byn Huddunge.

Andra advent är det julmarknader i den pampiga bruksmiljön Lövstabruk, i kuststaden Öregrund och i medeltidsmiljön på Biskops-Arnö.

Tredje advent kan du till exempel besöka julmarknaden i Forsmarks bruk.

Alla de här platserna kan du läsa mer om i Hitta Uppland. Boken är också en fin julklapp till alla som vill ge sig ut på utflykter i vårt vackra landskap!

Känner du till fler julmarknader? Tipsa gärna!

Publicerat i Hitta Uppland, Köp, Uppland, Utflykt | Stängt för kommentarer

Husabymarken

marknadsvy

I morgon, den 6 juni, förflyttas Husby-Långhundra till en annan tid när den årliga medeltidsmarknaden går av stapeln. Tornerspel, medeltida musik och drängabad bjuds det på, lika väl som högtidlig helgonprocession. Hela programmet hittar du här:

För dig som gillar historia är det här ett gjutet utflyktstips. Än bättre är att  du i år kan köpa Hitta Uppland på Husabymarken! Vi finns där hela dagen– välkommen !

Publicerat i Hitta Uppland, Köp, Uppland, Utflykt | Stängt för kommentarer

Vårens sista föreläsning

Sista chansen för våren att få utflyktstips från Hitta Uppland-författarna blir i morgon, tisdag 28 maj. Då berättar Ylva och Katja om allt fantastiskt som Uppland har att erbjuda. Platsen är Upplandsmuseet, tiden är kl 19. Välkommen!

Publicerat i Hitta Uppland | Stängt för kommentarer

Vårtider

DSC_3229

Underbara maj är här med långa, ljusa dagar för upptäcksfärder. Ta cykeln, bussen, bilen – eller vandra – och upplev allt som Uppland har att erbjuda. Guideboken Hitta Uppland är full av tips!

Köp boken i bokhandeln eller direkt här. Detaljerade kartor hjälper dig att hitta till alla smultronställen.

 

Publicerat i Hitta Uppland, Uppland, Utflykt | Stängt för kommentarer

Hej Knivsta

IMG_3112:2

Om du styr stegen mot biblioteket i Knivsta på onsdag, den 27/2, träffar du Ylva och Katja som håller föredrag om guideboken Hitta Uppland. Vi kommer att ge massor av utflyktstips– med betoning på våren!

Du har också möjlighet att köpa boken till ett bra pris.

Tiden? kl 18.00 börjar vi. Vi ses!

Publicerat i Föredrag, Hitta Uppland, Köp, Uppland, Utflykt | Stängt för kommentarer

Knutmasso

På söndag den 13/1 är det tjugondag Knut och då är det knutmassofiranden runt om i Norduppland. Störst är det i Gimo med knutmassokarnevalen på Bruksgatan där du kan se fantasifulla kreationer i mängder. Men det firas också i Östhammmar och Österbybruk. I Östhammar fokuseras särskilt på barnen, medan man i Österbybruk väntar med festligheterna till lördagen den 19 januari.

På tjugondag Knut ska julen kastas ut och förr var det en dag för fest och gille. Man klädde ut sig till ”knutgubbar” och gick runt i gårdarna för att få sig en sup och en godsak. Seden finns kvar på sina håll, starkast har den bitit sig fast i vallonbygderna i Uppland där den förvandlats till en festlig midvinterkarneval.

I Gimo finns Knutmassomuseet där du kan beskåda tidigare års kreationer – men bäst är förstås att vara på plats på riktigt på söndag!

Läs mer om Knutmassomuseet och vallonbruken i Hitta Uppland.

Publicerat i Hitta Uppland, Köp, Uppland, Utflykt | Stängt för kommentarer

Hågaby julmarknad

I helgen är det julmarknad i Hågaby, Uppsala. På lördag kan du passa på att köpa Hitta Uppland direkt av Katja & Ylva. Perfekt julklapp till barnen, kusinen, mostern eller kanske bästa kompisen… alla vill ju åka på utflykt nån gång!

Julmarknaden är öppen 11–17. mer info här

Publicerat i Hitta Uppland, Köp | Stängt för kommentarer

Inställd föreläsning

Det blir ingen föreläsning om Hitta Uppland i Knivsta ikväll den 5 december. Vädrets makter råder man inte över! Men vi kommer till Knivsta en annan gång istället.

Snöiga hälsningar från Katja och Ylva

Publicerat i Föredrag, Hitta Uppland, Uppland, Utflykt | Stängt för kommentarer